نویسنده: حسن کاظم نژنداصل
سَس نیوز: شهرستان بناب که از مهمترین شهرهای صنعتی و اقتصادی منطقه آذربایجان می باشد دارای جمعیت بالغ بر ۱۴۰۰۰۰ نفر می باشد که بر اساس آمار سال ۱۳۸۵ نزدیک به نصف این جمعیت را زنان تشکیل میدهند.
بانوان_بنابی دارای نقش تاریخی در اقتصاد خانواده و شهری بوده که بیشترین فعالیتهای آنان در تولید محصولات خانگی، کشاورزی، صنایع دستی و ..می باشد.
محصولات مازاد تولید بانوان بنابی در گذشته نه چندان دور در بازارهای سنتی بناب به فروش می رسید که از جمله این بازارهای تاریخی می توان از بازار معروف به «آرواد بازاری» نام برد که در آن انواع محصولات خانگی تولیدی بانوان بنابی به فروش می رسید.
از جمله محصولات سنتی تولیدی بانوان بنابی چه شهری و چه روستایی می توان به تولید انواع فرش و گلیم، عرقیات سنتی، ترشیجات، رب و دوشاب خانگی، انواع بافتنیها چون جورابها و البسه پشمی، تهیه لحاف_تشک، انواع مرباها، پخت انواع نانهای خانگی، کیک دسرهای خانگی، سمنی، خرد کردن و بسته بندی سبزیجات، خیاطی و دوخت و دوز و … اشاره نمود.
و از محصولات تولیدی به روز بانوانی می توان از تولیداتی چون قلم زنی، منبت کاری، زیورآلات، نقطه کوبی و انواع محصولات چرمی، لباسهای سنتی و… را نام برد.
شاید در وهله اول تولید چنین محصلات خانگی ساده انگاشته شود ولیکن سهم اقتصادی بانوان بنابی در کم کردن هزینه های اقتصادی خانواده بسیار چشمگیر می باشد و با یک رویکرد صنعتی میتوان این چنین فعالیتهای تولیدی خانگی را گسترش داده و با ایجاد کارگاه های تولیدی صاحب درآمدهای میلیونی و ایجاد اشتغال گردید.
در این میان نقش فعال بانوان بنابی در دیگر عرصه های اجتماعی همپای مردان را نباید نادیده گرفت، ولی باتوجه به موضوع اهمیت تولید محصولات خانگی سعی ما در گسترش چنین فعالیتهایی از سنتی به صنعتی می باشد تا بنیان خانواده های بنابی از لحاظ اقتصادی پویا گردد.
از روشهای نوینی که میتوان محصولات و تولیدات خانگی را برای فروش عرضه نمود میتوان از وجود فضای مجازی و ایجاد سایتهای فروشگاهی یادنمود که برای خود در بازار کشور جای خوبی باز نموده و با استقبال بسیاری روبرو گردیده است، از جمله صفحات مجازی صنایع دستی بانوان بنابی می توان از«گالری تاج خاتون Gallery_taj_khatun» نام برد.
در بحث حمایت از این مشاغل خانگی میتوان از ایجاد بازارچه_های صنایع دستی توسط شهرداری در برخی میادین پر رفت و آمد شهری و ورودی روستاهایی چون سور و توتاخانا اشاره نمود که موجبات افزایش درآمد خانگی و اشتغالزایی افراد بسیاری خواهد گردید.
پاسخ بدهید